Passionsfrugtsirup

Chapati

Chapati

Dette lækre brød spises til et væld af retter i Indien. Det er super nemt at lave og er lækkert til enhver curry. Brød skal være blødt og luftigt, hvis brødet bliver hårdt og papagtigt, vil jeg mene, at man enten ikke har haft en varm nok pande eller har givet brødet for meget.

Ingredienser, ca. 12 stk.:
5 dl chapati-mel (jeg brugte dog bare hvedemel)
2 spsk olie
Lidt salt
Lidt vand

Fremgangsmåde:
Bland mel, olie og salt sammen. Ælt dejen, mens der tilføjes lidt vand ad gangen. Dejen skal være blød, men ikke våd. Når dejen er æltet godt sammen, skal den hvile i 15 min. Del herefter dejen op i 12 lige store stykker, og rul dem til små bolde. Hver blod skal rulles ud til et par mm tykkelse med en kagerulle. Det kan være en hjælp at tilføje lidt mel undervejs.
Varm en lille pande op, den skal være godt varm. Læg et af brødene på. Når det begynder at boble så småt op, skal det vendes (brug en spatel). Efter et kort stykke tid skal brødet vendes igen. Brødet er færdigt, når det er helt oppustet. Man kan evt. bruge et viskestykke og trykke på kanterne af brødet, mens man drejer det rundt, det skulle hjælpe til med at få luften ind i det.
Brødet mister hurtigt luften, når det tages af panden.

Oppustet chapati

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Passionsfrugtsirup