Rabarbersaft

Rajasthani curry med røde linser

Curry med røde linser

 

Jeg prøvede denne ret for første gang forleden. Jeg synes, den er lækker og ikke mindst mættende, linser har et højt proteinindhold, som holder en mæt i længere tid.
Jeg vil mene, at man sagtens kan servere curry’en til basmatiris, jeg valgte dog i stedet at servere chapati til.
Hvis ikke man er til al for stærk mad, ville jeg nok nøjes med en enkelt grøn chili.

Ingredienser, ca. 4 personer:
225 g røde linser
2 nelliker
0,5 kanelstang
4 peberkorn
1 l vand
2,5 cm ingefær, skrællet og grofthakket
3 fed hvidløg
3 spsk rapsolie
2 løg, skrællet og hakket
1 dåse hakkede tomater
2 tsk garam masala
2 tsk chilipulver
1 tsk gurkemeje
0,5 tsk salt
2 spsk mælk
2-3 grønne chilier, hakkede

Ingredienser curry med røde linser

Hæld linserne i en gryde sammen med nelliker, peber og kanel. Tilsæt vandet. Lad det koge op. Fjern forsigtigt skummet på vandoverfladen med en ske. Læg låget halvt over gryden og lad det koge i 25-30 min. Pil kanel, nelliker og peberkorn op af linserne herefter, såvidt muligt.

Hak ingefær og hvidløg i en lille foodprocessor med 1 spsk vand til det bliver til en pasta.

Varm olien i en wok, til sæt løgene. Rør i løgene indtil de bliver gyldenbrune. Tilsæt hvidløg- og ingefærpastaen, tomaterne, garam masala, chilipulver og gurkemeje. Lad det stå 2-3 min. Hæld herefter linserne over. Tilsæt salt og bland grundigt. Lad curry’en stå og simre 5-8 min. til den tykner. Tilsæt herefter mælk og grønne chilier. Lad stå over varmen et par min.
Servér 🙂

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarbersaft