Marineret agurk, peberfrugt og bønnespirer

Rissuppe med marineret laks og ingefær

Rissuppe med marineret laks og ingefær

På skolen, hvor jeg arbejdede i Vietnam, fik børnene rigtig tit rissuppe til frokost. Jeg syntes, at det så så lækkert ud, og jeg blev næsten helt misundelig. Jeg fik dog aldrig selv chancen for at smage det, men jeg har nu fundet en opskrift på en rissuppe. Denne er med laks og ingefær og ikke bare med en lille smule hakkekød, som børnene fik det i Vietnam.
Jeg var lidt bange for, hvordan konsistensen ville være at spise, men det var faktisk rigtig fint – og så smagte den bare super godt!

Ingredienser, ca. 4 personer:
Rissuppe:
125 g jasminris
1,5 l kogende vand
3 hønseboullionterninger
2 cm galangal, skrællet og knust
1 forårsløg, skåret halvt over
2 kaffir limeblade

Fisk:
400 g laksefilet, uden skind
2 cm ingefær, skrællet og skåret julienne
Saft fra 2 lime
2 spsk fiskesauce
2 spsk thaisoya
1 rød thaichili, i tynde skiver

Topping:
4 forårsløg, skåret i tynde skiver
En lille håndfuld frisk koriander
4 spsk ristet skalotteløg, kan købes hos asiatiske købmænd ellers kan man skære et skalotteløg i tynde skiver, stege det i olie og lade det dryppe af på noget køkkenrulle
Evt. et pocheret æg på toppen af hver servering
Evt. lidt frisk dild

Fremgangsmåde:
Hæld kodt vand over risene, rør lidt rundt og skift herefter vandet. Dette gøres 3 gange, så stivelsen siver ud af risene.
Hæld herefter risene i en gryden sammen med resten af ingredienserne til suppen. Suppen skal simre let, ikke koge. Sæt låget halvt på. Lad det simre i ca. 1 time. Herefter skal suppen være tyk, cremet og hvid. Risene og vandet skal være med meget lidt seperation.

Skær laksen i små tern. Læg laksen i en skål med resten af ingredienserne til fisken. Bland det hele sammen. Stil skålen i køleskabet, mens suppen simrer.

Læg laksestykkerne i hver suppeskål og fordel laksemarinaden i skålene. Hæld suppen forsigtigt henover. Personligt ville jeg inden tage limebladene og galangalen op af suppen, men det kan sagtens spises. Put herefter toppingen på og servér!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marineret agurk, peberfrugt og bønnespirer