Raw snack bar

Mussaman curry paste

2013-06-22 16.50.03

Efter en travl eksamensperiode er der igen kommet gang i køkkenet, og i dag har det stået på mussaman curry. Mussaman curry er ligesom rød karry en thailandsk ret. Jeg har prøvet den en enkelt gang i Thailand, men det er første gang, jeg prøver at lave den selv. Pasten er nem at lave, men det tager lidt tid med alt det, der skal hakkes og ristes. Man kan med fordel lave en lidt større portion, og opbevare pasten i køleskab.

Ingredienser:
8-10 tørrede thaichilier
4 tsk rejepaste
6 skalotteløg, finthakkede
3 fed hvidløg, finthakkede
5 cm galangal, finthakket
4 stilke citrongræs, hak den hvide del fint
4 nelliker
2 spsk korianderpulver
2 spsk stødt spidskommen
Kornene fra 6 kardemommekapsler
2 tsk peber
2 tsk salt

Læg chilierne i en skål og hæld kogende vand henover. Lad chilierne ligge i blød i ca. 45 min.
Rejepasten skal pakkes ind i staniol, lægges på en varm pande og ristes ca. 4 min. Vend gerne undervejs.
Rist skalotteløg, hvidløg, citrongræs, galangal, koriander, nelliker og spidskommen på en tør pande over lav varme. Rør ofte. Ristes til det har taget lidt farve.
Hæld ingredienserne fra panden i en foodprocesser eller morter. Blend. Tilsæt herefter chilierne og et par spsk af det vand, de har ligget i blød i, salt og peber. Blend igen. Tilsæt rejepasten, og blend igen til du har en glat pasta.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Raw snack bar