Rajasthani curry med røde linser

Raw snack bar

Raw snack bar

Ingredienser, ca. 13 stk.:
Ca. 17 friske dadler, uden sten
1,25 dl hasselnødder
1,25 dl mandler
1,5 tsk kanel
2 dl tørrede abrikoser
1,25 dl tørrede tranebær
0,75 dl rosiner (jeg brugte grønne rosiner, men man kan bruge alle slags)

Blend nødder og mandler i en foodprocessor fint – dog ikke helt til mel (se billede nedenfor). Hæld herefter nødder og mandler i en skål. Blend abrikoser, tranebær, rosiner og kanel i foodprocessoren. Det kan være, at man lige skal skylle rosiner og tranebær inden, så de er i stand til at klistre. Tilsæt herefter de friske dadler og blend igen. Det behøver ikke at blive hakket helt fint, så længe der ikke er nogle hele frugter tilbage. Hæld herefter massen over i skålen til nødderne og mandlerne. Det hele skal nu blandes godt sammen, brug evt. hænderne til dette. Massen skal nu formes. Jeg bruger et lille fad beklædt med bagepapir, men man kan sagtens også bare hælde det direkte på bagepapir, jeg synes bare, det er nemmere at forme massen i et fad. Form massen til en firkant med skarpe kanter. Firkanten skal ca. være 1-1,5 cm høj. Beklæd fadet med film og stil det i køleskabet. Efter 1-2 timer kan massen tages ud og skæres til barer. Jeg skærer dem ca. 2,5 cm bredde og 7 cm lange. Et lille tip til at få kniven til at glide gennem massen er, at dyppe den i vand, så den er våd, når man skærer. Dyp den gerne flere gange gennem processen. Pak herefter barerne i film og opbevar dem i køleskabet.

Da jeg bruger friske dadler, kan barerne godt blive meget bløde. Hvis ikke man kan lide dette kan man evt. tilsætte flere tørrede frugter, flere nødder eller bruge tørrede dadler i stedet. Ellers kan man prøve ikke at have dem ude af køleskabet for længe, inden de skal spises, så ikke de bliver helt bløde.

Hakkede hasselnødder og mandler

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rajasthani curry med røde linser