Rød karry

Marineret agurk, peberfrugt og bønnespirer

Marineret agurkesalat

Denne salat fik vi hver frokost og aften, da jeg arbejde i Vietnam. Jeg var helt vild med den. Jeg synes nemlig, at man nemt kan blive træt af de sædvanlige grøntsager, men denne marinade gør dem spændende igen. Vi fik den ofte bare med gulerod og agurk. Jeg vil tro, at man kan bruge de fleste sprøde grøntsager.
Det er i hvert fald en salat, der kommer til at stå på bordet mange gange i løbet af sommeren her hos mig.

Ingredienser:
0,5 agurk, skrællet og den bløde midte taget ud
1 spsk salt
1-2 spsk sukker
1 rød peberfrugt, skåret i tynde stænger
2 håndfulde bønnespirer

Marinaden:
6 spsk risvineddike
2 spsk vand
1 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
1 spsk ingefær, meget finthakket
1 rød thaichili, i meget tynde skiver
1 skalotteløg, pillet og skåret i tynde skiver
Lidt salt
Evt. en håndfuld frisk mynte, hakket

Fremgangsmåde:
Skær agurken i skiver og læg den i en si. Drys salt og sukker henover. Lad det stå i et kvarters tid og lad så meget vand dryppe fra som muligt. Skyl herefter med koldt vand. Læg agurken på et viskestykke og lad den dryppe af.
Bland alle ingredienserne til marinaden, rør i marinaden til al sukkeret er opløst.
Læg agurk, bønnespirer og peberfrugt i en dyb tallerken, hæld marinaden henover, vend grøntsagerne. Lad salaten stå og trække  10-15 minutter inden den serveres.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rød karry