Stir fried garlic prawns

Rød Karry Paste

Jeg elsker thailandsk rød karry, og  så er det heldigvis nemt at lave. Man skal bare lige have sin paste klar, så tager det kun 10 min. Desuden kan man bruge pasten til andre ting også. Jeg har f.eks. brugt den til at marinere kylling, som jeg puttede i en salat. Jeg er sikker på, man kan finde mange lækre opskrifter på netter, hvor pasten indgår.

Det kan tage lidt tid at lave pasten, alt afhængigt af hvilken metode man bruger. Da jeg var på madlavningskursus i Thailand mortede vi pasten i 30 min. Det har jeg også gjort i dag, men normalt bruger jeg altså en minihakker 🙂 Grunden til at jeg har valgt morteren i dag er, at min røde karry ofte ikke bliver særlig rød – nærmere grønlig og hvidlig :/ Jeg bruger ellers helt de samme ingredienser som i Thailand, og her blev den altså fint rød. Hmm… Jeg tænkte derfor, at jeg ville se om morteren hjælper på det. Desuden har jeg denne gang prøvet at lægge de tørrede chilier i blød i varmt vand i stedet for koldt. Vi må se, om det har virket senere.

Ingredienser:
10 store tørrede chilier, lagt i blød i min. 15 min. (kernerne kan fjernes inden brug)
2 spsk skalotteløg, finthakket
1 spsk hvidløg, finthakket
1 spsk galangal, finthakket
2 spsk citrongræs, finthakket
1 tsk kaffir limeskræl, finthakket
1 tsk rejepaste
1 tsk korianderfrøpulver
1 tsk spidskommen
Salt

Fremgangsmetode:
Alle ingredienser hakkes fint og puttes i morter eller minihakker. Hvis man morter, skal dette gøres i ca. 30 min. til man får en fin pasta.

Ingredienser rød karry paste

Rød karry paste indgredienser i morter

 

Rød karry paste

Tip både galangal, lime og citrongræs kan fryses. Dette gør jeg altid for at undgå at smide madvarer ud. Det bliver lidt slattent af det, så man skal nok ikke bruge det i retter, hvor det ikke skal tilberedes, men man kan sagtens bruge det til dette

Tip hvis man ikke kan finde kaffir lime, kan man bruge en almindelig lime. Det har jeg selv gjort i dag. Smagen er dog mere autentisk, hvis man bruger kaffir lime.

Tip sæt pasten i køleskabet i en lufttæt beholder. I min opskrift fra Thailand står der at det kan holde sig 3-4 måneder, jeg har dog aldrig haft det stående mere end 3 uger, før jeg har smidt det ud

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stir fried garlic prawns